Svält ur ett annat perspektiv850 miljoner människor lägger sig hungriga varje kväll. 16 000 barn dör varje dag för att dom inte har tillräckligt att äta. Detta trots att det egentligen finns nog med mat åt alla i hela världen.

Visst kan man då uppfatta människor med ätstörningar som väldigt egoistiska? Petar i maten, slänger, gömmer, spyr. Medans det i andra länder finns barn som skulle bli överlyckliga av en banan. 

En ätstörning är som sagt en sjukdom och inget kan egentligen man styra över, men sjukdomen i sig är väldigt egoistisk. Och om man kollar på sin situation med andra ögon för ett tag, och samtidigt tänker på barnen i Afrika, så kan man förhoppningsvis själv också se hur tacksamma vi egentligen borde vara för att vi har mat på bordet och rena kläder.

Många tänker "Jag kan ändå inte göra något åt att barn svälter runt om i världen". Nej, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Man kan skicka iväg nån krona då och då till någon organisation, bli fadder eller kanske själv fara ner och engagera sig. Men till att börja med, speciellt om man har en ätstörning, så kan man äta och vara tacksam. För vi har turen att kunna välja, och då gäller det att välja rätt.

Jag personligen tycker att det är upp till varje land att se till så att sin befolkning har mat på bordet och därmed lägga mindre pengar på atombomber, krigsvapen eller whatever det nu är. För vad fan ger det att vara beredd på krig när det till slut inte finns några människor kvar som kan kriga?

Tänk på det.

Postat av: sisi

man kanske mår dåligt och äter och äter och får ångest för det och därför man spyr! man kan inte råför att man är född i ett vist land där det finns mat på bordet och visst kan man hjälpa och bli fadder eller något men jag tycker det är upp til var och en men jag tycker verkligen att det är synd om de som dör av svält och inte alls får mat på bordet varje dag. så därför vill jag bli fadder. Men säg inte att man är egoistisk när man har bulimi för det tycker jag att du har fel! man kan inte heler råför att man mår dåligt och det kan vara därför man har bulimi...

2010-11-25 . 18:39:30Namn:
Spara uppgifterna?

Mailadress: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0