Ta livet av mig, mamma!Fick ett tips av en tjej att det har kommit ut en ny bok. Den är skriven av Marianne Käcko och har bara fått positiv kritik. Såhär beskrivs den:

"Äsch, äta kommer jag aldrig att göra. Varför förstår ni inte det?

När Katarina Käcko fick anorexi för första gången var hon elva år gammal. Några år senare slog sjukdomen till på nytt, den här gången med psykiatrisk klinik, outhärdlig ångest och resignation inför livstida sondmatning som följd – när Katarina sedan drack två klunkar vatten i oktober 1997 var det första gången hon åt eller drack på 350 dagar. Hjälpen kom på Anorexicentrum vid Huddinge sjukhus, där man ser på anorexi som en fysiologisk snarare än en psykisk sjukdom.

Ta livet av mig, mamma! är Marianne Käckos berättelse om sin dotters sjukdom och om kampen för ett för henne lämpligt vårdalternativ. Med ett fast grepp om vardagen och fötterna stadigt på jorden beskriver Marianne Käcko såväl det hjärtskärande i att se sitt barn lida som frustrationen i att leva med en anorektiker. Hon belyser också den finländska anorexivården – både det positiva och det negativa – ur ett användarperspektiv.

Ta livet av mig, mamma! innehåller också ett efterord av den idag friskförklarade Katarina Käcko, som ger sin syn på sjukdomstiden."

Den låter riktigt bra. Stor elogé till Katarina som nu också är friskförklarad! Strongt! Boken finns att köpa här (<-- direktlänk) för 198kr.

Postat av: X

Hej! Först vill jag säga att i detta nu sitter jag med en ångestattack som har med morgondagens vägning och göra och din blogg hjälper mig verkligen. Du skriver jättebra, sunt och utan pekpinnar men med mycket tonvikt på vad som är viktigt. Tack!Den här boken kommer hamna på min boklista snart, det kan jag lugnt säga. Sedan undrar jag också vart man kan skriva in och fråga om ätstörningar, såg några somn hade gjrot det till dig. ett mail eller?

2010-01-17 . 18:00:55
Blogg: http://varfanefluffy.blogg.se/
Postat av: Jennie

Den boken måste jag köpa. Fick rysningar av att bara lästa det lilla du har lagt in här.

2010-02-07 . 09:32:49
Blogg: http://jennienennie.blogg.se/
Postat av: Anonym

tips Mandometerkliniken botar ätstörningar av alla slag, tro mej! Jag blev frisk efter många års svår sjukdom tack vare Mando. Hade innan testat många andra behandlingar.. utan effekt.

Idag är jag helt frisk (vilket jag trodde var omöjligt!) och har man, barn och ett bra liv.

2010-10-13 . 11:18:44Namn:
Spara uppgifterna?

Mailadress: (publiceras inte)

Blogg:

Kommentar:

RSS 2.0